Renault doet zoals gezegd niet aan grote motorupdates, maar komt elk raceweekend met verbeteringen voor haar V6. Die in Bakoe hebben daarbij twee tienden opgeleverd.

Dat vertelt Renaults managing director Cyril Abiteboul in Bakoe. “We hebben dit weekend een upgrade die twee tienden brengt”, verklaart hij. “Er wordt dus zeker vooruitgang gemaakt.”

Renault stelde eerder dat klantenteam Red Bull een verkeerd beeld schetste van de motorontwikkeling, waarbij Abiteboul nu verduidelijkt dat er ‘nog altijd geen wondermiddelen zijn’.

“Waar het ons om ging toen we de uitspraken van Red Bull afzwakten, is dat hun uitspraken de verwachting creëerden dat we net zo’n grote stap met de motor zouden zetten als vorig jaar.”

“Dát gaat helaas niet gebeuren, maar dat betekent dus nog niet dat er geen verbetering in zit”, zegt Abiteboul, die aangeeft dat de verbeteringen gebracht zijn ‘zonder de motor te veranderen’.

Abiteboul (midden) met Renault-coureur Nico Hülkenberg.

Het Renault-fabrieksteam en klanten Red Bull en Toro Rosso hebben dus ook niet allerlei motoronderdelen moeten wisselen voor de upgrade, zo blijkt uit informatie van de FIA.

Alleen Max Verstappen heeft dit weekend (vooralsnog) een nieuw motoronderdeel in gebruik genomen, een energy store, en dat is pas zijn tweede van het jaar.

Renault verklaarde eerder al dat de betrouwbaarheid van haar motor prioriteit heeft, maar dit ook de performance ten goede komt omdat daardoor meer met de motorinstellingen gespeeld kan worden en er meer met maximaal vermogen gereden kan worden.