*

Renault: ‘Kans om coureur als Ricciardo te strikken is zeldzaam’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 augustus 2018 10:30

Renault: ‘Kans om coureur als Ricciardo te strikken is zeldzaam’
Sutton Images

Daniel Ricciardo was niet alleen Renaults ‘beste optie’, maar in zekere zin was het strikken van de Australiër ook de enige manier om volgend jaar echt een ‘eigen’ coureur naast Nico Hülkenberg te hebben.

De andere opties op het lijstje, Carlos Sainz en Esteban Ocon, staan immers onder contract bij Red Bull respectievelijk Mercedes. “Ricciardo was dus de enige die echt honderd procent Renault-coureur, en zodoende echt van ons, zou zijn”, legt Renault-topman Cyril Abiteboul uit in gesprek met RMC Sport.

Abiteboul ziet het strikken van Ricciardo als een buitenkans.

Voor Ricciardo werd vastgelegd werd door de buitenwereld aangenomen dat Renault voor 2019 voor Esteban Ocon als teamgenoot van Hülkenberg zou gaan. Volgens bepaalde media was een deal zo goed als gedaan om de Fransman van Mercedes te lenen, maar daarin zat hem volgens Abiteboul nou net het probleem: “We kregen het niet rond. En zelfs als het was gelukt, dan nog zou het dus een huurovereenkomst zijn geweest met Mercedes.”

Volgens Abiteboul was het verder echt een buitenkans om Ricciardo te kunnen strikken. “Een kans die te goed was om te laten lopen. De mogelijkheid een dergelijke topcoureur aan te trekken, komt maar eens in de twee of drie jaar voorbij. En de volgende keer dat er topcoureurs op de markt komen, is waarschijnlijk pas 2021.”

Gasly en Sainz, hier in 2017 als Toro Rosso-teamgenoten, zijn de belangrijkste kandidaten om Ricciardo op te volgen.

Voor Ricciardo’s huidige team Red Bull betekent het aanstaande vertrek van de Aussie dat het op zoek moet naar een vervanger. De belangrijkste kandidaten op het lijstje lijken Carlos Sainz en Toro Rosso-coureur Pierre Gasly te zijn. Volgens berichten in de Spaanse media zou Max Verstappen zich hebben uitgesproken tegen een hereniging met Sainz als zijn teamgenoot, maar Marko vertelt het Spaanse Diario Sport dat de Nederlander geen veto heeft. “Daar klopt niks van. Alleen Red Bull bepaalt wie de coureurs zijn.”