Renault gaat voor de volgende specificatie van haar V6-krachtbron voor haar eigen ontwerp en niet dat van consultant Ilmor. Dat vertelt Renault-topman Cyril Abiteboul aan Motorsport.com.

Volgens Motorsport.com zag het ontwerp van het door Red Bull als consultant erbij gehaalde Ilmor er op de testbank aanvankelijk goed uit, maar heeft Renault toch meer vertrouwen in haar eigen doorontwikkelingsprogramma.

“Er zit niks van Ilmor in onze huidige motor of in de volgende specificatie waar we mee komen”, vertelt Abiteboul aan de Engelstalige publicatie, verwijzend naar het Ilmor-programma dat naar verluidt parallel liep aan het ontwikkelingsprogramma van Renault zelf.

De nieuwe specificatie van de Renault-V6 wordt vermoedelijk tijdens de Grand Prix van Rusland van medio oktober geïntroduceerd. De update moet Renault in één keer ‘een grote stap vooruit’ geven, zo verklaarde kopstuk Rémi Taffin recentelijk.

Ilmor
Wat de samenwerking met Ilmor betreft, sluit Abiteboul ondertussen niet uit dat er ‘in de toekomst’ alsnog concepten van de firma van de hoog aangeschreven Mario Illien worden gebruikt. “Ik zeg ook zeker niet dat we niks aan de relatie met Ilmor hebben gehad”, benadrukt Abiteboul.

“Hun werk heeft een positieve invloed gehad op wat we tot en met het eind van het jaar aan de motor zullen doen”, zegt de Fransman, volgens wie het ook goed is om ‘met mensen van buitenaf te werken’. “Want het is lastig jezelf te verbeteren als je alleen maar naar binnen kijkt.”

“De blik en feedback van buitenstaanders kunnen daarbij ook zeer nuttig zijn”, vindt Abiteboul, wiens firma haar eigen Formule 1-toekomst heroverweegt en lichtelijk overhoop ligt met Red Bull en Toro Rosso, maar de tot en met 2016 doorlopende contracten met die teams zal respecteren.