Renaults head of track operations Rémi Taffin heeft toegegeven dat er nog werk aan de winkel is voor de Franse motorfabrikant. “Maar we zien wel duidelijk potentieel.”

In gesprek met Autosport vertelt Taffin dat Renault ‘niet alles heeft kunnen doen dat op het programma stond’ tijdens de wintertests, wat volgens de Fransman komt omdat een aantal componenten later werd geleverd of af was dan gepland.

Toch heeft Renault volgens Taffin wel een ‘duidelijk beeld kunnen krijgen van het potentieel van de motor’. “Maar wat betreft de aandrijflijn en vermogensafgifte hebben we nog werk te doen”, erkent Taffin, die verder toegeeft dat de motor ook nog niet zo regelmatig presteert als gehoopt.

Volgens Taffin is het verbeteren van deze punten een kwestie van engine mapping, al kan juist dat tijd gaan kosten: “Want dat is met deze ingewikkelde V6-motoren geen zaak van dagen, maar van weken of soms zelfs maanden”, legt hij uit.

Volgens het Renault-kopstuk is het verbeteren van deze aspecten van haar krachtbron hoe dan ook een kwestie van tijd en fine tuning, en gaat het niet zozeer om een wezenlijk probleem. “Want het belangrijkste is dat we gezien hebben dat de vooruitgang die we qua performance op de testbank hebben gemaakt, zich daadwerkelijk naar het circuit heeft vertaald.”

Gevraagd of hij denkt dat Renault in de aanloop naar Melbourne, waar de Formule 1 over anderhalve week aan seizoen 2015 begint, nog veel verdere progressie kan maken, moet Taffin het antwoord schuldig blijven: “Dat is lastig om te zeggen. Er is duidelijk nog werk aan de winkel voor ons en we zullen in Melbourne zeer waarschijnlijk nog niet op honderd procent zitten, maar daarna wel race-voor-race stappen vooruit zetten.”