Ferrari kent het slechtste seizoen in ruim veertig jaar, met slechts twee podiums uit elf races. Ontwerper Simone Resta rekent er niet op dat Ferrari het Mercedes lastig gaat maken in 2021. “Het gaat ontzettend moeilijk worden om het gat volledig te dichten.”

80 punten uit elf races en een zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Dat is de schamele score voor het bekendste merk uit de Formule 1. Ferrari beleeft één van de slechtste seizoenen uit de afgelopen 40 jaar, maar de hoofdontwerper Simone Resta rekent er niet op dat Ferrari volgend jaar ineens met Mercedes kan vechten.

Lees ook: Vettel geen voorstander van schrappen vrijdag: ‘Schrap dan de donderdag’

Dat komt mede doordat de ontwikkeling van de auto’s voor het grootste gedeelte bevroren wordt. Daardoor hebben de ontwerpers niet alle ruimte om de auto te verbeteren. “Ik mag een nieuwe voorvleugel ontwerpen, maar krijg daar niet alle ruimte voor”, zegt Resta in gesprek met Corriere dello Sport.

“Door de bevriezingen en beperkingen wordt het lastig voor ons om het gat naar Mercedes te dichten. We hoeven niet op overwinningen te rekenen”, aldus de Italiaan.

Lees ook: Parabolica, aflevering 11: ‘Mercedes is het beste team ooit in de moderne F1’

Foto: Motorsport Images