Red Bull’s Daniel Ricciardo kwam in de Belgische kwalificatie niet verder dan de zesde plaats, waarbij hij aankeek tegen een achterstand van een halve tel op zijn teamgenoot. Hij vat zijn zaterdagmiddag samen als een ‘frustrerende kwalificatie’. 

De frustratie zat hem voor Ricciardo vooral in het feit dat hij zijn Red Bull RB13 zijn wil niet kreeg opgelegd: “Het was heel raar. Als ik wilde pushen, werd ik daar juist langzamer door. Misschien trokken de banden dat gewoon niet”, zo raadt de Australiër naar het hoe waarom van zijn zesde startplaats.

“Het geeft een machteloos gevoel als je voor je gevoel wel sneller kunt, maar de auto daar aan mee weigert te werken”, vervolgt Ricciardo, die overigens niet somber is over zijn kansen morgen: “Misschien dat de race een beetje onze kant op kan vallen. Als we de achterbanden een beetje weten te sparen, kunnen we misschien wel voor een éénstopper gaan.”

“Een optimistisch streven”, weet Riccairdo. “Maar we doen wat we kunnen. Ik denk dat we morgen al met al wat beter zullen zijn dan vandaag. Het kwam er over één ronde genomen vandaag gewoon niet uit.”