*

Ricciardo baalt van ‘domme fout’ van Red Bull

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Ricciardo baalt van ‘domme fout’ van Red Bull
Racepictures

Daniel Ricciardo baalt er van dat Red Bull er niet voor heeft gezorgd dat hij vrij baan had in zijn laatste Q3-run. “Een domme fout.”

Zo draait de Australiër er na afloop van de kwalificatie – waarin hij vijfde was, achter onder meer teamgenoot Max Verstappen – voor de camera’s van Sky Sports F1 dus niet omheen.

“We hadden besloten in Q3 maar één vliegende ronde per run te doen. In Q1 en Q2 hadden we namelijk gemerkt dat de achterbanden het zwaar hadden als we een rondje meer deden.”

“Om die strategie te laten werken, moet je dan echter wel hard gaan in je opwarmronde, waarbij het dus belangrijk is dat je in die ronde al vrije ruimte voor je hebt”, legt Ricciardo uit.

“Bij mijn laatste run kwam ik echter in het verkeer te zitten, terwijl ik ogenschijnlijk enorm veel vrij baan achter me had. Ik weet dus echt niet waarom het team het niet beter heeft getimed”, baalt hij na.

Inhouden was echter ook niet mogelijk voor Ricciardo, want dan zou hij de banden niet genoeg op temperatuur hebben gekregen. “Van hoe ik het kan inschatten, was het echt een domme fout.”

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Ricciardo ook na de kwalificatie het één en ander uit te leggen.

“Het kan natuurlijk dat de tijd bijna op was en we niet op tijd onder de vlag door waren gekomen als we langer hadden gewacht, maar dat was volgens mij niet het geval”, stelt Ricciardo.

“Misschien mis ik iets, maar op het oog was het gewoon overduidelijk een stomme vergissing”, zegt Ricciardo, die de vijfde plek ‘echt beneden niveau’ noemt.

“We waren sneller dan vijfde. We hebben het gewoon laten zitten, en dat uitgerekend hier, waar je het niet wil. Frustrerend, want de kwalificatie is hier bepalend voor de race.”

Ricciardo’s snelste Q3-rondje, een 1:12.998, was ook niet representatief. Hij was daarmee meer dan een halve seconde langzamer dan Verstappen, die vierde was.

Lees meer over

Red Bull Ricciardo