*

Ricciardo: ‘Cijfers van 2018 geven verkeerd beeld’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

24 december 2018 13:01

Ricciardo: ‘Cijfers van 2018 geven verkeerd beeld’
Sutton Images

249 tegenover 170 punten en 15-6 in het onderlinge kwalicatieduel: de cijfers zeggen dat Max Verstappen de betere Red Bull-coureur was in 2018. Teamgenoot Daniel Ricciardo denkt echter dat de cijfers een vertekend beeld geven.

Riccoiardo kon het goed vinden met voormalig teamgenoot Verstappen. © Sutton images.

Waar Verstappen in de eerste helft van het seizoen niet goed uit de verf kwam en Ricciardo goed scoorde, waren de rollen in de tweede helft van 2018 juist omgedraaid. Maar dat heft elkaar niet op, want in cijfers is Verstappen toch duidelijk de betere. “Ik ben tevreden over mijn jaar, maar denk dat de punten en het kwalificatieduel niet het hele verhaal laten zien”, zegt Ricciardo daarover tegen Autosport.

“Ik wil Max niet afvallen, want hij wordt steeds beter en hij is een top-coureur”, looft Ricciardo zijn voormalige teamgenoot. “Er is geen twijfel over mogelijk dat hij ontzettend snel is en moeilijk is te verslaan. Op de dagen dat hij zich beter kwalificeerde dan ik, had ik er vrede mee en begreep ik hoe dat kwam. Soms was hij gewoon de betere. Dan erkende ik mijn meerdere en zei ik dat het een geweldige ronde was, maar er zijn ook momenten geweest dat er problemen waren en het niet allemaal mijn kant op viel.”

Ricciardo doelt daarmee op de grote hoeveelheid pech die hij dit jaar heeft gehad. Waar Verstappen twee keer uitviel met pech, zag Ricciardo zeven keer de finishvlag niet door een technisch mankement. Logisch gevolg is dat Ricciardo minder races had om punten in te scoren. “Toch ben ik nog steeds tevreden met het jaar dat ik heb gehad. Zelfs als het niet zo liep als ik wilde, begreep ik hoe dat kwam. Ik ben blijer dan dat de statistieken zeggen.”

© Sutton images.