Daniel Ricciardo denkt dat het verschil tussen Mercedes en Red Bull kleiner is dan de voorbije races. “De eerste tekenen zijn goed”, meent de Australiër dan ook.

Daniel Ricciardo moest in de middagsessie ruim acht tienden van een seconde toegeven op de snelste Mercedes-man Nico Rosberg. Het betekende de vierde tijd voor de Red Bull-coureur. Niet alleen moest hij het Mercedes-duo voor zich dulden, maar ook de Ferrari van Kimi Räikkönen. Toch is de breedlachse Ricciardo blij met wat het team vandaag heeft laten zien.

“De eerste tekenen zijn goed”, meent hij. “Met name de lange runs zijn beter dan wat we de laatste paar Grands Prix van onszelf gewend zijn. We lopen ten opzichte van Red Bull altijd wel een beetje achter de feiten aan, maar nu lijkt het gat een stuk kleiner.”

Ondanks zijn optimiste denkt Ricciardo niet dat ze het Mercedes in de kwalificatie moeilijk kunnen maken: “Als het droog blijft sowieso niet. Dan is de tweede rij op de grid het maximaal haalbare. In de regen zouden we echter wel een rol van betekenis kunnen spelen.”

Voor teamgenoot Sebastian Vettel verliep de dag wat minder soepeltjes, maar dat betekent niet dat de man met startnummer 1 ontevreden is. Hij noemt zijn dag ‘oké’. “Ik werd geplaagd door wat kleine probleempjes, maar de vrijdagen waarop dat niet het geval is, zijn spaarzaam. Ik denk dat we er redelijk goed voor staan als team, ook als het droog zou blijven.”