Het vrolijke, brutale jochie dat Daniel Ricciardo vroeger was, is nooit verdwenen. Daar hebben bijna zeven seizoenen Formule 1 weinig aan veranderd. “Toen ik nog een kind was, droomde ik ervan om Formule 1-coureur te worden. Nu ben ik het en ik wil er met volle teugen van genieten. Het gaat niet eeuwig duren.”

Dit jaar vallen de resultaten wat tegen. Tot aan Maleisië was de Red Bull RB13 niet opgewassen tegen de Mercedes. Bovendien wordt Ricciardo regelmatig verslagen door zijn teamgenoot Max Verstappen. “Ik kan geen enkel excuus aanvoeren”, geeft hij eerlijk toe. “Max rijdt dit jaar gewoon supergoed. Hij weet elke race weer het maximale uit de auto te halen, terwijl ik hier en daar nog wat laat liggen.”

Toch heeft Ricciardo veel meer punten gescoord. “Tja, dat is ongelooflijk. Max heeft ook wel erg veel pech gehad. Hoe dat komt? Ik heb er geen verklaring voor. Ik heb de engineers weleens gevraagd of hij het misschien aan zichzelf te wijten heeft, maar het is niet zo dat Max te ruw omspringt met het materiaal. Ik denk dat het puur toeval is, domme pech.”

“Hij had erop gerekend dit jaar mee te doen om de wereldtitel, net als ik trouwens”, vervolgt Ricciardo. “Maar elke coureur heeft in zijn carrière momenten waarop het tegenzit. Hij heeft hopelijk nog heel wat jaren voor de boeg en later zal hij deze fase van zijn carrière wel vergeten.”

In elk geval hebben de zeges in Maleisië en Mexico alvast een deel van de pijn verzacht bij Verstappen. Terwijl Ricciardo juist wordt getroffen door pech in Amerika en Mexico. De Australiër blijft er relaxed onder. Zijn geheim: “bier drinken en motorcrossen.”

Lees het volledige interview met Daniel Ricciardo in editie 16 van Formule 1 magazine. Met verder een uitgebreid gesprek met viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, de kansen van een Grand Prix in Nederland en nog veel meer! Nu in de winkel of bestel hem hier online.