Met een tweede plek in Singapore heeft Daniel Ricciardo zijn zevende podiumplaats van 2017 gepakt, en zijn vierde podium in vier jaar tijd op het Marina Bay Street Circuit.

“Ik kan hier maar niet winnen, hoe hard ik het ook probeer!”, lacht Ricciardo, die 4.5 seconde achter winnaar Lewis Hamilton over de streep kwam. “We hadden hier niet de pace die we vrijdag in de vrije trainingen hadden”, erkent Ricciardo, die toen nog van de zege droomde. “Het is een beetje teleurstellend de zege hier te missen, maar ik ben alsnog blij met de podiumplek.”

Ook in Singapore had Ricciardo alle reden om te lachen.

“Er zijn hier bovendien nog meer Australiërs dan vorig jaar, dus ik ben iedereen zeer dankbaar voor alle steun”, vervolgt de Aussie, voor wie de Grand Prix van Singapore haast een soort alternatieve thuisrace is.

Het had trouwens niet veel gescheeld, zo weet Ricciardo, of zijn fans hadden weinig te juichen gehad. “Het is maar goed dat ik een slechte start had, want anders had ik middenin de startcrash gezeten”, doelt hij op de botsing tussen de Ferrari’s en zijn teamgenoot Max Verstappen. “Ik zag de chaos zich echt voor me ontvouwen.”

De chaos vermijden is een gave die Ricciardo dit jaar tot in de puntjes lijkt te beheersen. In een jaar waarin Red Bull doorgaans genoegen moet nemen met een rol achter Mercedes én Ferrari, staat hij met 162 punten vierde in het WK.