*

Ricciardo: ‘Ik maakte een fout’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

3 oktober 2014 09:49

Ricciardo: ‘Ik maakte een fout’
Racepictures

Daniel Ricciardo heeft de hand in eigen boezem gestoken voor de schuiver die zijn sessie vroegtijdig ten einde bracht. De Red Bull-coureur schoof in de laatste bocht voor start/finish rechtdoor de bandenstapel in.

“Ik maakte een fout”, erkent Ricciardo. “Ik had een snelle ronde gedaan en zoals gebruikelijk deed ik het vervolgens een ronde rustiger aan om daarna nog een snelle ronde te kunnen doen. In die rustige ronde hing er ook een gele vlag, waardoor ik extra langzaam reed om er zeker van te zijn dat de baan weer vrij zou zijn op het moment dat ik aan mijn snelle ronde begon.” 

“De banden waren daardoor waarschijnlijk iets te veel afgekoeld”, vervolgt Ricciardo. “Toen ik de chicane uitkwam en op het gas ging, had ik een momentje en kon ik de auto niet meer onder controle krijgen.” 

Hoewel Ricciardo een deel van de sessie moest missen, en daardoor niet op de zachtere banden kon rijden, valt de schade volgens de Australiër mee. “Natuurlijk had ik graag meer gereden, maar het ziet er nog altijd goed uit”, verklaart Ricciardo. “Het is allemaal vrij overzichtelijk. We weten hoe de banden zich gedragen. En ook al heb ik slechts één snelle ronde gedaan in de tweede training, voelde ik direct dat de aanpassingen die we tussendoor hebben gedaan, een stap in de goede richting waren.” 

Sebastian Vettel was opgelucht dat zijn teamgenoot ongeschonden uit de auto kon stappen. Zelf besloot hij de dag op de vijfde plaats. “Maar we kunnen zeker nog beter”, stelt hij. “Maar de derde plaats lijkt toch wel het hoogst haalbare, want Mercedes is hier ijzersterk. Het zou mooi zijn als we ze in de race kunnen bijhouden, als het regent bijvoorbeeld, maar anders moeten we het opnemen tegen Williams, McLaren en Ferrari.”

Lees meer over

Red Bull Ricciardo