Hij had ooit de reputatie van een kwalificatiekanon, maar sinds zijn overstap naar McLaren is daar nog maar weinig van over: Daniel Ricciardo moet vaak zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lando Norris en kwam er ook zaterdag op een nat Silverstone niet aan te pas.

Ricciardo kwalificeerde zich als veertiende. Zijn zesde keer buiten de top tien in de tien kwalificaties die dit jaar tot op heden heeft geteld. Teamgenoot Norris was zesde, en voor de achtste keer dit jaar de snellere van de twee.

Lees ook: Marko baalt van missen pole met Verstappen: ‘Waren dominant, en dan gaat die gele vlag uit…’

“Ik sta natuurlijk liever geen veertiende”, trapt Ricciardo die open deur haast schoorvoetend in als hij door de interviewer van Formula 1 wordt gevraagd of hij teleurgesteld is. “Het was echt zo’n kwalificatie waarin je het in de eerste twee rondjes (in Q2, red.) moest doen. Daarna verdween de droge lijn namelijk.”

“Het rondje dat het voor mij had moeten zijn, ging verloren omdat ik te wijd ging of buiten de baan kwam”, erkent hij. “Dat is frustrerend.” Voor de race hoopt hij op beterschap. “Het gaat vast beter. Hoeveel beter, weet ik niet, maar het zal beter gaan”, klinkt de wens toch vooral als de vader van de gedachte bij de aimabele Australiër.

Lees ook: Mercedes had na sterke trainingen ‘op meer gehoopt’ in kwalificatie