Red Bull-topman Helmut Marko denkt dat enkel de gele vlag die kortstondig aan het eind van Q3 werd uitgehangen Max Verstappen van de poleposition heeft afgehouden. ‘We waren dominant.’

Lees ook: Sainz houdt Verstappen op valreep van poleposition af op nat Silverstone

Dat er aan het eind van Q3 kortstondig geel hing, kwam door een spin van Charles Leclerc. Verstappen moest daardoor inhouden, en moest de poleposition uiteindelijk met 0.072 seconde verschil aan Ferrari-coureur Carlos Sainz laten. In Q1 en Q2 was Verstappen steeds ruim het snelst.

“We moesten van het gas vanwege de gele vlag. Daardoor verloren we tijd in sector drie. Dat heeft ons de poleposition gekost”, houdt Red Bull-topman Marko het in gesprek met het Duitse Sky bij de wij-vorm. “We waren dominant, en dan gebeurt er zoiets…”

Voor de race van zondag ziet Marko het na de verregende kwalificatie zonniger in – en niet alleen qua weer. De Red Bull RB18 is volgens hem razendsnel. Inhalen is weliswaar lastig op Silverstone, maar, zegt Marko: “We staan tweede en vierde op de grid, dus qua strategie kunnen we veel kanten op. Daarnaast denk ik dus dat we sneller zullen zijn qua race pace.”

Lees ook: Horner: Verstappen verloor slechts 2 seconden ondanks 360′