De eerste reactie van Daniel Ricciardo na zijn eerste zege sinds 2014 was dat hij wel een drankje kon gebruiken. En uiteraard nuttigde hij die traditiegetrouw met een ‘shoey’.  

“Ik ben wel een beetje uitgeput”, puft Ricciardo nog na op het podium. “Het was een race vol uitdagingen. Er kwam ook wel wat geluk bij kijken. Lewis Hamilton had zijn problemen, maar hoewel ik geen wrok koester en ik niet in veel dingen geloof, had ik wel het gevoel dat ik dit verdiende na wat er in Monaco gebeurde.”

In Monaco verloor Ricciardo een zeker lijkende overwinning aan Hamilton na een compleet mislukte pitstop. “Maar ik had aangekondigd dat ik dit jaar nog een race zou winnen”, vertelt Ricciardo. “Ik ben Red Bull en iedereen die me heeft gesteund heel dankbaar dat het is gelukt.”

Ricciardo stond droog sinds de Grand Prix van België in 2014. Dat jaar won hij ook in Canada en Hongarije. En zoals hij ook had beloofd, nam Ricciardo weer een teug champagne uit zijn schoen. Ook zijn collega’s op het podium nodigde hij uit aan de betrekkelijk nieuwe Australische traditie mee te doen. Teambaas Christian Horner deed dat vol overtuiging, Max Verstappen na licht aandringen en Nico Rosberg met gepaste tegenzin. Alleen Mark Webber, die de interview op het podium voltrok, liet zich er niet nog eens inluizen en gooide snel de schoen van het podium.

Veel tijd om te feesten heeft Ricciardo niet, want vanavond vliegt hij verder naar Japan, maar hij heeft wel plannen om de smaak weg te spoelen. “Tijdens de vlucht neem ik wel een glas whisky. En in Japan heb je goede whisky’s, dus misschien neem ik ook wel een dagje vrij”, grapt hij.