Red Bull-coureur Daniel Ricciardo maakt duidelijk dat Mercedes en Ferrari hem en Max Verstappen nog niet mogen afschrijven. “Wij zijn het sterkste coureursduo op de grid“, zeg de Australiër overtuigend. 

Nu de Italianen en Duitsers de voorsprong nemen in het klassement lijken de Red Bulls het derde wiel aan de wagen te zijn dit seizoen. Maar volgens Ricciardo zegt dat niets over de kwaliteit van de coureurs in het team.

“De concurrentie die Max en ik binnen het team hebben houdt ons scherp”, zegt de Australiër tegen Big Sports Breakfast. “Ik weet dat wanneer ik niet goed presteer, hij mijn plek overneemt. Die gedrevenheid om voor je plek te vechten werkt erg goed tussen ons. Ik geloof echt dat wij samen de beste line-up op de grid zijn en dat we dat kunnen laten zien als de auto beter wordt.”

Daniel Ricciardo en Max Verstappen in gevecht tijdens de Chinese Grand Prix. Foto: Sutton Images

Belangrijk te vermelden is dat het Ricciardo niet zozeer om de individuele prestaties gaat, maar echt om het teamresultaat. De uitspraak zal wellicht koppen draaien bij Ferrari en Mercedes, waar de ene coureur in de punten duidelijk achter staat op zijn teamgenoot. Kimi Raïkkönen loopt op het moment 62 punten achter op Sebastian Vettel en Valtteri Bottas 29 punten op collega Lewis Hamilton.

Op dit moment staan de Red Bull coureurs achter elkaar op de vijfde en zesde plek in het klassement, waarin Ricciardo 7 punten voorsprong heeft op Verstappen. Beide werden al twee keer geteisterd door technische problemen en konden daardoor de race niet uitrijden.

Al eerder werd door Cosworth-topman Mark Gallagher gehint dat het voor Red Bull misschien beter zou zijn wanneer zij zelf een motorprogramma opzetten en zich daarbij losmaken van Renault. De focus ligt volgens hem bij Renault te veel bij het eigen fabrieksteam op dit moment. “Een topteam als Red Bull zou niet op de tweede rang moeten zitten, zij verdienen een motor specifiek gebouwd voor hun auto.”