*

Ricciardo: ‘Mercedes zit net voor ons, maar Ferrari…’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 maart 2018 12:09

Ricciardo: ‘Mercedes zit net voor ons, maar Ferrari…’
Sutton Images

Daniel Ricciardo denkt dat Mercedes nog wel iets voor ligt op Red Bull (“al is het gat geen zes of acht tienden meer”) maar van Ferrari weet hij het zo net nog niet.

Dat verklaart de coureur die woensdag niet alleen de snelste tijd van de zesde testdag klokte, maar daarbij ook nog eens een (op dat moment) officieus baanrecord reed. Waar teamgenoot Max Verstappen zich niet over de krachtsverhoudingen wil uitlaten en het steevast bij een ‘we zien in Australië wel’ houdt, daar durft Ricciardo wel uit te spreken dat het ‘dicht bij elkaar lijkt te zitten’.

Heeft Ricciardo straks in Australië nog steeds reden tot lachen?

“Ik weet zeker dat Mercedes nog wel het snelste team is, maar ik heb het gevoel dat we er niet ver meer vanaf zitten”, zegt Ricciardo. “Ze hebben nog wel wat voorsprong op ons, maar niet zoveel meer. Ik denk niet dat het nog zes of acht tienden is”, vervolgt de Aussie, die daarentegen niet helemaal kan inschatten waar Ferrari staat. Of dat nog voor Red Bull is? “Dat weet ik zo net nog niet.”

Ricciardo moet alle data nog wil in detail doornemen, maar is ook niet van plan te zeer de diepte in te gaan. “Want uiteindelijk komen we er pas in Melbourne echt achter”, erkent hij. Ricciardo is echter niet de enige die denkt dat Red Bull er wel eens goed bij kan zitten, want Mercedes’ teambaas Toto Wolff denkt dat het team mee kan doen om zeges en het kampioenschap, zegt hij tegen Sky Sports F1.

“Ze lijken over een goed totaalpakket te beschikken”, luidt Wolffs voorlopige constatering. Aangezien Wolff Ferrari ook zeker niet uitvlakt, zijn er volgens hem meerdere scenario’s mogelijk. “In het beste geval liggen wij nog voor, zij het met een kleine voorsprong. En in het slechtste geval liggen wij niet ver achter op de andere topteams.”

Ricciardo in actie in Barcelona. Foto: Sutton Images.

Gerelateerd