*

Ricciardo na wisselen motoronderdelen: ’90 procent kans op gridstraf voor later dit jaar ‘

Daan de Geus

Daan de Geus

13 april 2018 06:08

Ricciardo na wisselen motoronderdelen: ’90 procent kans op gridstraf voor later dit jaar ‘
Sutton Images

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo schat de kans op ‘negentig procent’ dat hij later dit jaar gridstraffen krijgt, na het wisselen van enige motoronderdelen na zijn uitvalbeurt in Bahrein.

Van een aantal motoronderdelen mogen dit seizoen drie exemplaren gebruikt worden, maar van onder meer het energieopslagsysteem en de control electronics maar twee, en laten dat nou net de onderdelen zijn waarvan Ricciardo al aan zijn tweede toe is. “Als we deze componenten nog eens moeten vervangen, wordt het dus een gridstraf.”

“Met twee stuks moet je een heel jaar doen, maar bij ons ligt één ervan ergens in een prullenbak in Bahrein”, verwijst hij naar hoe hij daar uitviel door een probleem met de motorelektronica. Red Bulls motorleverancier Renault heeft daarbij dus bevestigd dat in elk geval het energieopslagsysteem dat Ricciardo in Bahrein gebruikte niet te repareren valt.

“Het is nu zeer waarschijnlijk dat we een gridstraf gaan krijgen. Ik hoop natuurlijk dat dit zo laat mogelijk in het seizoen is, maar ik ben er zo’n negentig procent zeker van dat het er van komt”, zegt Ricciardo.