Nu bekend is geworden dat Daniel Ricciardo volgend jaar als derde rijder aan de slag gaat, is de Australiër niet van plan om alle Formule 1-races bij te wonen.

Red Bull maakte woensdag bekend dat Ricciardo terugkeert bij het team. Niet als fulltime coureur aangezien Max Verstappen nog een contract tot en met 2028 heeft en teamgenoot Sergio Pérez tot en met 2024 zeker is van zijn zitje, maar als derde rijder.

Ricciardo kan op die manier rust pakken, waar hij naar eigen zeggen aan toe was. Hij vreesde zijn liefde voor de Formule 1 te verliezen en ziet het doen van een stapje terug als de juiste optie voor 2023. Als derde coureur hoeft Ricciardo niet bij alle races aanwezig te zijn en dat is hij ook niet van plan.

“Ik ga niet naar elke race”, bevestigt Ricciardo in gesprek met Speedcafe. “Ik wil nog steeds tijd voor mezelf maar ik zal wel bij sommige races aanwezig zijn.”

Lees ook: Ricciardo kan weer lachen: terugkeer op het oude nest met rol als derde rijder bij Red Bull

Ricciardo gaat als derde rijder vooral test- en simulatorwerk verrichten. Hij hoopt op die manier zijn ervaring te delen met het team en de coureurs. “Als ik kan helpen, dan is dat geweldig. Het zou mooi zijn als ik kan testen, dan blijf ik ook fit.”

Voor Ricciardo voelt die rol van derde rijder dan ook als de perfecte balans. “Ik blijf op deze manier op de hoogte van alles maar ik houd op deze manier genoeg afstand om mezelf die rust te gunnen. En ik weet zeker dat als ik aanwezig ben bij de races, ik jaloers ben dat ik niet rijd. Dit zal me op een goede manier motiveren”, besluit de Australiër.