Daniel Ricciardo deelt morgen de tweede startij met teamgenoot Max Verstappen, en hoewel hij graag derde had gestaan, gunt hij Verstappen op zijn verjaardag P3.

“Ik ben vlak voor de streep even van mijn gas gegaan. Het is allemaal vooropgezet plan. Die halve tiende die ik op Max ‘tekort kwam’ is in feite gewoon mijn verjaardagscadeautje aan hem. Bovendien start ik zelf liever als vierde start dan als derde, omdat ik vorig jaar vanaf P4 de race wist te winnen.”

Red Bull’s nummer één grappenmaker blikt na de kwalificatie direct alweer vooruit op de date die hij vanavond heeft met Sebastian Vettel om ‘samen wat kaarsen aan te steken, elkaars handen vast te houden, maar vooral om samen de regendans te doen’: “Zolang we elkaar morgen maar niet weer tegenkomen, want dan is er voor mij toch iets niet helemaal goed gegaan.”

“Zonder gekheid, een beetje regen zou ons niet verkeerd uitkomen”, vervolgt Ricciardo wat serieuzer, al acht de Australiër zich ook op het droge niet helemaal kansloos tegenover de Mercedes van Lewis Hamilton: “We geven maar een halve seconde op hem toe, dus ik denk dat er voor ons kansen liggen in de race. Vandaag hebben Max en ik in ieder geval het maximale uit onze auto’s gehaald en ik denk dat we daar heel blij mee mogen zijn.”