*

Ricciardo: ‘Red Bull begrijpt RB13 nog niet helemaal’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 maart 2017 09:37

Ricciardo: ‘Red Bull begrijpt RB13 nog niet helemaal’
Racepictures

Volgens Daniel Ricciardo is er ‘geen duidelijk antwoord’ voor Red Bulls relatieve gebrek aan competitiviteit in Australië, behalve dat het de RB13 nog niet helemaal begrijpt.

Red Bull kwam in Melbourne eigenlijk niet in het stuk voor. Op zaterdag kwalificeerde Max Verstappen zich op het Albert Park Circuit als vijfde, achter de Mercedessen en Ferrari’s, op maar liefst 1.297 seconde van polesitter Lewis Hamilton. In de race speelde het team ook een bijrol en volgens teambaas Christian Horner moet het ‘een goede halve seconde vinden’ om zich in de strijd te mengen.

Ricciardo, die zelf met betrouwbaarheidsproblemen worstelde tijdens zijn thuisrace en uitviel, moet het antwoord schuldig blijven op de vraag waarom Red Bull geen rol van betekenis kon spelen.

“In de eerste vrije training leken we nog redelijk competitief en hielden we zelfs wat achter de hand. Rekening houdende met zaken als het brandstofniveau en de banden, leken we er redelijk goed voor te staan. Als je die factoren in overweging neemt, hebben we van de eerste training naar de kwalificatie relatief gezien echter performance verloren”, wordt Ricciardo geciteerd door Crash.net.

“Hoe dat komt, weten we op het moment niet”, erkent Ricciardo, volgens wie Red Bull nog meer moet leren over haar RB13-bolide. “Er valt inderdaad nog wat te leren. Ik heb ook gewoon het gevoel dat we niet genoeg quality time met de auto hebben gehad om deze echt goed te leren kennen.”

“We hebben de wintertests natuurlijk gehad, maar een aantal van die testdagen werden verstoord door allerhande problemen. Van de in totaal acht testdagen, hebben wij maar twee of drie écht goede dagen gehad.”

Ricciardo zit met vraagtekens, nu Red Bull de RB13 nog beter moet leren begrijpen.

Lees meer over

RB13 Red Bull Ricciardo