*

Ricciardo: ‘Red Bull kan strijd met Max goed managen’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Ricciardo: ‘Red Bull kan strijd met Max goed managen’
Sutton Images

Daniel Ricciardo denkt dat Red Bull zijn teamstrijd met Max Verstappen ook de komende jaren in goede banen kan blijven leiden. “Ze weten een goede balans te vinden.”

Ten overstaan van Motorsport.com vertelt Ricciardo dat ‘Red Bull het tot op heden goed heeft gedaan’ wat betreft het managen van de rivaliteit tussen Verstappen en hemzelf.

“Als we naast elkaar op de grid staan, zegt het team van tevoren altijd: ‘wees voorzichtig in de eerste bocht en verpest elkaars race niet’, maar verder mogen we vrijuit vechten, zolang we niet botsen.”

“We mogen op eenzelfde manier met elkaar vechten als met elke andere coureur, al houden we natuurlijk net een paar procent extra marge”, vertelt Ricciardo over de onderlinge knokpartijen.

“We willen elkaar natuurlijk geen schade toebrengen, want je wil de zes- tot zevenhonderd mensen die voor dit team werken immers niet op zo’n manier laten zakken”, benadrukt de Aussie.

Klachten over hoe Verstappen zich in duel opstelt, heef Ricciardo daarbij zeker niet: “Ik ben nooit bang geweest om de strijd met Max aan te gaan en het team heeft ook nooit hoeven ingrijpen.”

Ricciardo heeft geen klachten over hoe Verstappen duelleert.

Ricciardo vindt het verder lastig te voorspellen hoe de rivaliteit zich zal ontwikkelen – al verklaarde hij eerder ‘niet naïef’ te zijn hoe het gaat als er meer op het spel staat – maar is happy met hoe het nu loopt.

“We gaan er tot op heden volwassen mee om. Er is wederzijds respect. Natuurlijk, als Max me klopt, ben ik niet blij, want ik hou niet van verliezen. Maar ik kan dan gewoon toegeven dat hij goed heeft gereden.”

De race in Maleisië van afgelopen oktober is daarbij een voorbeeld van hoe dat andersom ook geldt, denkt Ricciardo, die de Nederlander klopte in een duel om de zege. “Max ging daar heel goed mee om.”

“We leren er ook van als we door de ander worden verslagen en worden daar beter van”, denkt Ricciardo, volgens wie Red Bull gewoon moet vasthouden aan haar huidige benadering van de rivaliteit.

“Ze hebben een goede balans gevonden”, meent de coureur die hoopt dat dit niet verandert: “Ik denk dat deze benadering de juiste is en Red Bull het gewoon zo moet blijven aanpakken.”

Ricciardo is benieuwd hoe de rivaliteit zich zal ontwikkelen.