De kwalificatie verliep op zaterdag niet zoals hij zelf had gehoopt, maar dat heeft Daniel Ricciardo een dag later wat hem betreft rechtgezet.

“Ik ben vandaag een stuk blijer dan dat ik gisteren na de kwalificatie was”, grijnst Ricciardo ten overstaan van interviewer Nico Rosberg. “Ik had gisteren echt het gevoel dat we niet onze ware snelheid hebben laten zien, maar vandaag kreeg na de vroege stops van Bottas en Verstappen de kan om alsnog enkele snelle ronden te rijden”, doet Ricciardo zijn verhaal na afloop van de Grand Prix van Monaco.

Die snelle ronden leverde hem dankzij de daar uit volgende geslaagde overcut uiteindelijk de derde plaats en dus een podiumplek op. Die kwam nog even in gevaar toen Ricciardo bij de herstart na de safety car de vangrails op weinig subtiele manier beroerde. “Met deze banden is het alsof je op ijs rijdt als ze eenmaal zijn afgekoeld”, licht Ricciardo zijn momentje toe.

“Dat was niet echt een heel lekker moment”, vervolgt hij met veel gevoel voor understatement. “Ik wist direct daarna ook niet of de auto nog wel in orde was en toen zag ik in mijn spiegels ook Valtteri Bottas nog aandringen, maar ik wist mijn positie gelukkig vast te houden.”