Max Verstappen is volgens zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo ‘een beetje een race-nerd’. “Max is jong, maar qua racen erg ervaren.”

Daniel Ricciardo is nu acht races teamgenoten met Max Verstappen bij Red Bull. Sinds de Grand Prix van Spanje, die Verstappen gelijk won.

In hun acht races samen heeft Max Verstappen net iets meer punten gescoord dan Daniel Ricciardo, met 102 om 97 punten. Wel wint Ricciardo het kwalificatieduel vooralsnog ruim, met zeven tegen één.

www.sutton-images.com Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB12 and Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12 at Formula One World Championship, Rd12, German Grand Prix, Race, Hockenheim, Germany, Sunday 31 July 2016. BEST IMAGE

Verstappen en Ricciardo vechten een spannende teamstrijd uit.

Ricciardo verkondigde eerder al dat de strijd met Verstappen hem ‘naar een hoger niveau’ heeft gebracht. Hij geniet ook van het duel, maar uiteraard niet op de momenten dat Verstappen dat wint.

“Het is niet fijn om te verliezen van iemand die zo jong is”, erkent Ricciardo tegenover Autosport. “Wat ik inmiddels echter wel besef, is dat Max jong is, maar qua racen erg ervaren.”

“Van wat ik heb gezien, draait zijn hele leven om racen. Hij heeft misschien nog wel genoeg te leren, maar voor iemand die pas achttien is, beschikt hij over meer dan genoeg autosport-ervaring.”

Als voorbeeld noemt Ricciardo Verstappens rol in de technische briefings bij Red Bull. “Hij heeft het dan soms over details van de auto die ik niet eens ken! Ik denk dus dat Max een beetje een race-nerd is!”