*

Ricciardo: ‘Verstappen wakkert mijn strijdlust aan’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

13 februari 2018 14:46

Ricciardo: ‘Verstappen wakkert mijn strijdlust aan’
Red Bull

Daniel Ricciardo heeft van de winterstop gebruik gemaakt om rond te reizen in Nieuw-Zeeland en Californië en zijn familie en vrienden in Australië op te zoeken. “Ik heb even overwogen er te blijven”, grapt hij in een video-interview van Red Bull. “Maar ik kijk ernaar uit weer achter het stuur te kruipen.”

Gevraagd wat hij het meest heeft gemist in de Formule 1-loze maanden antwoordt Ricciardo: “Het gevoel van competitie.” Hij verheugt zich erop weer de strijd aan te gaan met onder meer teamgenoot Max Verstappen. “Met mijn vrienden ben ik normaal gesproken niet zo competitief ingesteld. Dat punt zijn we wel voorbij. Max wakkert mijn strijdlust aan.”

Maar Ricciardo denkt dat Red Bull ook Mercedes en Ferrari dit jaar het vuur na aan de schenen kan leggen. “Ik ben ervan overtuigd dat we ze kunnen verslaan. We hebben ons vorig jaar flink verbeterd en omdat de regels niet drastisch zijn gewijzigd, zouden we daarop voort moeten kunnen borduren.”

Als hij de RB14 moet omschrijven in veertien woorden, zegt Ricciardo (terwijl hij op zijn vingers het aantal woorden bijhoudt): “Het wordt absoluut geen ongeluksauto voor sommigen, maar het wordt gewoon de beste auto.”

Bekijk het volledige interview, waarin Ricciardo het onder meer heeft over zijn ambities om zanger te worden en welke drie gasten hij zou willen uitnodigen voor een etentje: