Daniel Ricciardo zegt zich snel op zijn gemak te hebben gevoeld op de Red Bull Ring, een circuit dat de Red Bull doorgaans niet zo goed ligt. Het meest ongemakkelijke aan zijn dag was waarschijnlijk de carnavaleske lederhosen-overall waar hij zich – net als teamgenoot Max Verstappen – in moest hijsen. 

“Een behoorlijke goede dag”, zegt Ricciardo over het begin van zijn voorbereiding op de Grand Prix van Oostenrijk. “Ik hoefde niet veel met de auto te stoeien vandaag. Ik had het tempo snel te pakken en dat is belangrijk. De middag was bizar. Er viel echt enorm veel regen. Al was het wel goed om de verschillende omstandigheden mee te maken.”

“De bui was erg lokaal”, vervolgt Ricciardo. “In bocht 8 en 9 kwam het met bakken uit de hemel, terwijl het verderop nog droog was. Dat maakte het heel lastig. Als dat gebeurt in de race, kun je veel pech hebben wanneer je net als eerste door zo’n bui wordt overvallen.”

Hoewel het circuit dezelfde naam draagt als zijn team, is Ricciardo zich ervan bewust dat de twee niet per definitie voor elkaar gemaakt zijn. “Dit is een baan waar we in het verleden moeite mee hadden”, erkent hij. “Maar ik voelde me vanaf de eerste ronde op mijn gemak. We zijn ongeveer waar we moeten zijn, dus ik hoef niet tot middernacht over de afstelling te piekeren. Als het morgen regent, is alles mogelijk.”