Daniel Ricciardo legt uit dat zijn bericht op sociale media, waarin hij verzekert dat hij doorgaat bij McLaren, niet alleen voor zijn fans bedoeld was, maar ook voor de honderden werknemers in de fabriek.

Ricciardo zag zich onlangs genoodzaakt om op sociale media te benadrukken dat hoewel het seizoen tegenvalt, hij van plan is om zijn contract bij McLaren tot eind 2023 uit te zitten. De Australiër staat onder druk bij het team, waar teamgenoot Lando Norris stukken beter presteert. Bovendien trekt McLaren steeds meer coureurs aan voor haar rijderspool voor alle raceklassen waarin het actief is: Formule 1, IndyCar, Extreme E en vanaf volgend seizoen ook Formule E.

Ricciardo wilde de twijfels over zijn toekomst ontnemen en plaatste dus een bericht op sociale media. “Mensen vroegen zich wat dingen af, kwamen met hun eigen antwoorden en dat bouwde zich zo een beetje op”, legt Ricciardo uit. “Ik heb gezegd dat ik uiteraard weet waar mijn toekomst ligt, dus ik liet het iedereen weten. Het was voor de mensen die mij volgen, voor mijn fans, die zich afvragen ‘wat gaat Daniel doen? Is dit het einde?’ Nee, nee, helemaal niet. Ik wilde het iedereen dus direct laten weten.”

Lees ook: ‘McLaren opent silly season, wordt vertrek Daniel Ricciardo al in de week gelegd?’

Het bericht was niet alleen voor de fans, maar ook voor de medewerkers in de McLaren-fabriek, geeft Ricciardo aan. “Ik heb de toewijding aan dit team. Er werken veel mensen in de fabriek. In alle teams zijn er honderden mensen die in een fabriek werken en niet naar het circuit gaan en zij krijgen ook niet alles te zien. Zij zien mij en mijn werk niet in een raceweekend.”

“Zij lezen enkel wat krantenkoppen over wat Daniels toekomst zal zijn, ‘gaat hij naar een ander team?'”, vervolgt de Australiër. “Zij ontwikkelen de auto voor mij, ik wilde ook voor hen alle twijfel wegnemen. Dus ik wilde me tot hen richten en zeggen dat we in hetzelfde schuitje zitten en ik wilde er zo een streep onder zetten”, besluit de McLaren-coureur.