*

Ricciardo ziet dreiging McLaren: ‘Ik ga wat melkkannen op Norris zijn voorvleugels zetten’

Laurens Stade

Laurens Stade

13 juli 2019 19:45

Ricciardo ziet dreiging McLaren: ‘Ik ga wat melkkannen op Norris zijn voorvleugels zetten’

Daniel Ricciardo is blij verrast over zijn kwalificatie. De Australische Renault-coureur zal na een matige vrijdag de race aanvangen op de zevende plaats, en versloeg daarmee de beide McLaren-coureurs. Wel ziet hij de dreiging van Lando Norris achter zich.

”Ik ben sneller nu ik dertig ben”, grapt de Australiër nog aan het begin van zijn persmoment. Hij verwijst daarmee naar de kwalificatie in Oostenrijk, waar hij twaalfde eindigde. Op 1 juli, de dag na de race, vierde Ricciardo zijn dertigste verjaardag.

Op de vrijdag viel zijn auto midden in de snelle bochtencombinatie van Maggotts en Becketts plots stil. ”Het is zeker een ommekeer. Ik zat gisteren niet in paniekmodus toen de auto er ineens mee stopte. Vandaag voelde beter aan, maar om de McLarens te verslaan leek mij te ver gezocht. Om ze dan toch te verslaan voelt heel goed”, aldus Ricciardo. Lando Norris zette zijn McLaren op een prima achtste plaats, terwijl Sainz met een dertiende plaats tegenviel.

‘Moeten met McLaren samenwerken’
Hij merkt dat de Renault het goed doet in de langzamere bochten, terwijl de McLarens juist beter zijn in de snellere bochten. De Australiër grapt: ”Ik ben bereid om met McLaren te bellen om een meeting te organiseren. Dan kunnen wij onze kennis van de lagere snelheden geven, in ruil voor hun kennis van de hogere snelheden. Dat zou een prima auto zijn. Als we allebei naar voren willen rijden, moeten we dat zeker doen.”

Laatst lagen Ricciardo en Norris nog in een deuk bij een persconferentie. Hij heeft dan ook een speciaal plan om de jonge Brit achter zich te houden: ”Ik ga een paar kannen melk op de voorvleugel van Norris zetten, om hem een beetje langzamer te maken”, aldus een grappende Ricciardo. ”Zonder dollen hoop ik op een mooi gevecht. Het mag een saaie race worden als ik zevende eindig, maar als er een gevecht komt heb ik daar zeker zin in.”

Foto: Motorsport Images