Felipe Massa en Jenson Button denken niet dat Red Bull ineens onverslaanbaar zal zijn als het besluit KERS tijdens de race te gebruiken: “Het is onduidelijk wat het ze gaat opleveren.”

Als enige van de topteams maakte Red Bull in Australië geen gebruik van KERS, maar het team van de energiedrankjesfabrikant was alsnog een stuk sneller dan Ferrari en McLaren.

Of Red Bull KERS in Maleisië wel gaat gebruiken, beslist het team waarschijnlijk vandaag. Aangezien het systeem gemiddeld 0.3 seconde per ronde zou moeten opleveren, zou dit de voorsprong van Red Bull nog verder kunnen vergroten. Massa is daar echter niet al te bang voor, zo laat hij optekenen: “Het is lastig om te voorspellen wat KERS ze gaat opleveren, als ze er überhaupt al sneller door worden”, zegt hij.

“Het is namelijk moeilijk om in te schatten hoe de auto van een ander team in elkaar steekt”, legt Massa uit. “Het staat buiten kijf dat onze auto minder snel is als we geen KERS gebruiken, dus voor Red Bull is hetzelfde wellicht waar. Het is daarom niet uitgesloten dat ze er sneller door worden, maar ik vind het nog te vroeg om nu al te stellen dat ze dan niet meer bij te halen zijn.”

Ook McLaren-coureur Jenson Button maakt zich vooralsnog niet druk over het feit dat Red Bull met KERS nog een joker achter de hand heeft: “Iedereen heeft een ander systeem, dus het is onduidelijk hoeveel tijd Red Bull wint als ze dat van hun gaan gebruiken”, stelt hij. “Misschien levert het ze veel tijd op, maar misschien ook wel niet.”

“De betrouwbaarheid is daarnaast ook nog een issue”, vervolgt Button. “Het is nu eenmaal een nieuw system en dat betekent dat je er problemen mee kan hebben. Red Bull koos er om die reden bewust voor het in Australië niet te gebruiken, en dergelijke overwegingen zullen ook nu weer meespelen in hun beslissing om het te gebruiken of niet.”