Red Bull, Ferrari en Lotus wisten niets af van het testen voor Pirelli met de auto van 2013. Nu er een officieel protest ligt bij de FIA, heeft de organisatie gezegd dat alles prima is, mits de andere teams hetzelfde bod is gedaan. Dat blijkt dus niet het geval. En zo duurt de rel voort.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft wel een brief van Pirelli gekregen om eventueel te testen. Maar van testen met de huidige auto was volgens Horner geen sprake. “We dachten dat dat binnen de nieuwe testregels helemaal niet kon”, reageert de teambaas. Volgens de reglementen mogen de teams namelijk tijdens het seizoen niet testen.

Ook Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is deze mening toegedaan. “Het was voor ons duidelijk dat we wel mee mochten werken, maar alleen als het een oudere auto betrof. Vandaar dat wij dat, zonder dat het ons gevraagd is, gewoon gedaan hebben.”

Lotus
Hoewel Lotus zich niet bij het protest van Ferrari en Red Bull heeft gevoegd, is teambaas Eric Boullier duidelijk over de toenadering van Pirelli tot zijn team: “Die was er niet. Ik heb wel geruchten gehoord over enige permissie van de FIA, maar die zou dan voor iedereen moet gelden. Feit is dat Mercedes hier voordeel uit kan halen en dat is gewoon oneerlijk.”