Kimi Räikkönens manager Steve Robertson heeft bevestigd dat de Fin – na het stuklopen van de onderhandeling met Red Bull – alsnog ‘meerdere opties’ heeft voor volgend jaar.

“Kimi zit na dit jaar zonder contract, maar hij heeft nog steeds verschillende opties voor komend seizoen”, vertelt Robertson aan de BBC. “Er is achter de schermen van alles gaande, en ik ben er behoorlijk zeker van dat hij volgend jaar nog steeds Formule 1 rijdt”, benadrukt de manager van de huidige Lotus-coureur, voor wie een langer verblijf bij dat team in ieder geval tot de mogelijkheden behoort.

Gevraagd of Ferrari ook een optie is voor Räikkönen – die eerder van 2007 t/m 2009 voor dat team reed en er een bewogen periode doormaakte, waarin hij zowel een wereldtitel pakte als voortijdig op straat werd gezet tegen een fikse afkoopsom – antwoordt Robertson als volgt: “Zolang een team niet allebei haar zitjes heeft gevuld, is het mijn werk om met zo’n team te spreken en kijken wat mogelijk is.”

Jordan
In de media wordt een terugkeer van Räikkönen naar Ferrari de laatste weken steeds meer als een serieuze mogelijkheid gezien en ook BBC-analyst Eddie Jordan – die eerder de comeback van Michael Schumacher en de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes correct voorspelde – doet nu een duit in het zakje.

Volgens de oud-teambaas heeft Räikkönen, nu Red Bull geen optie meer voor hem is, zijn zinnen op een terugkeer naar Ferrari gezet en zijn de onderhandelingen tussen de Scuderia en de coureur in een dusdanig stadium dat ‘een overeenkomst op zijn vroegst tijdens de Grand Prix van Italië van volgende maand bekend kan worden gemaakt’.

Ferrari heeft deze claim van Jordan echter afgewezen als ‘niet waar’ en benadrukt dat er nog geen keuze is gemaakt en het zich momenteel louter concentreert op het verbeteren van haar auto. “We zullen onze rijderskeuze bekend maken op het moment dat de tijd daar rijp voor is, hetgeen nu nog niet het geval is”, aldus een woordvoerder.