Steve Robertson, de manager van Lotus-coureur Kimi Räikkönen, heeft tegenover het Finse Turun Sanomat verklaard dat zijn cliënt volgend jaar niet voor Red Bull zal rijden.

Räikkönen wordt al geruime tijd in verband gebracht met het Red Bull-stoeltje dat na dit jaar vrijkomt, als Mark Webber de sport verlaat, maar van een daadwerkelijke overeenkomst is het niet gekomen, meldt Robertson aan Turun Sanomat.

“We zijn er tijdens onze onderhandelingen met Red Bull niet in geslaagd tot een akkoord te komen en hebben de gesprekken zodoende enige tijd geleden beëindigd”, zo laat Robertson optekenen.

Het wegvallen van Räikkönen als optie lijkt de weg naar Red Bull vrij te maken voor de voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso rijdende Daniel Ricciardo, van wie eerder al door het Duitse Sport Bild werd gezegd dat hij promotie gaat maken.

Red Bull heeft vooralsnog niet inhoudelijk gereageerd op de berichtgeving omtrent de invulling van het stoeltje. Adviseur Helmut Marko vertelde eerder al aan Sport Bild dat er ‘voor Spa in ieder geval niets bekend wordt gemaakt’, terwijl een woordvoerder van het team nu tegenover ESPNF1 heeft verklaard ‘op het moment niets te melden te hebben’.

Voor Räikkönen betekent het stuklopen van de gesprekken met Red Bull niet dat hij met zijn handen in het haar hoeft te zitten: zijn huidige renstal Lotus wil zeer graag met hem verder, terwijl hij de laatste tijd ook in verband is gebracht met een terugkeer naar Ferrari.