*

Rosberg gaat rol spelen in management Kubica

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Rosberg gaat rol spelen in management Kubica
Sutton Images

Nico Rosberg, de wereldkampioen Formule 1 van 2016 die eind vorig jaar zijn helm aan de wilgen hing, gaat een rol spelen in het management van Robert Kubica.

Rosberg zelf zette eind 2016 met de wereldtitel op zak een punt achter zijn Formule 1-loopbaan, maar is er nu op gebrand Kubica te helpen een comeback te maken in de koningsklasse.

De 32-jarige Rosberg verklaarde kort na zijn pensioen wel bij de Formule 1 betrokken te willen blijven en neemt nu een rol op zich in het management van Kubica, die hij al van jongs af aan kent.

“Robert en Lewis Hamilton waren de snelste jongens tegen wie ik heb geracet. Daarom vind ik het ook zo spannend Robert te helpen nu hij probeert in de Formule 1 terug te keren”, citeert Bild Rosberg.

“Ik verheug me zeer op deze nieuwe uitdaging”, vertelt Rosberg, die samen zal werken met Alessandro Alunni Bravi, die al langere tijd als manager van Kubica fungeert.

Rosberg, toen nog Williams-coureur, en Kubica in 2009.

Kubica laat op zijn beurt weten blij te zijn dat zijn voormalige kart- en Formule 1-rivaal Rosberg met hem aan de slag gaat: “Hij zal echt van meerwaarde zijn voor mij en mijn Formule 1-comeback.”

Kubica, die in 2011 zwaargewond raakte bij een rally-ongeluk, werkt al geruime tijd aan een terugkeer in de Formule 1 en testte mede daarom voor het team van Renault.

Een rentree bij dat team lijkt echter uitgesloten, nu Renault Carlos Sainz naar verluidt heeft gecontracteerd voor 2018. Het team van Williams lijkt echter nog een optie voor Kubica.

Rosberg kent Williams dan weer goed. De Duitser racete van 2006 tot en met 2009 voor Williams en had ook in de jaren daarvoor al een relatie met het team waarvoor ook zijn vader nog gereden heeft.