Mercedes reed in Bakoe naar een vierde een-twee op rij. Terwijl Ferrari tijdens de wintertesten nog als grote favoriet voor de titel gezien werd, is het Mercedes dat met voorsprong aan de leiding staat. Buitenlandse media stellen vast dat Ferrari en Vettel de titel stilaan helemaal kunnen vergeten. Niet Vettel, maar Bottas zou wel eens Hamiltons uitdager kunnen zijn.

Het Duitse Bild heeft naast de sterke prestatie van Mercedes vooral oog voor Vettel. “Sebastian Vettel heeft opnieuw geen kans tegen de dominante Zilverpijlen. Zijn derde plaats is respectabel, maar niet genoeg om ook maar over een wereldtitel na te denken”, trekt de Duitse krant conclusies na vier races. “In de laatste tien ronden gebeurt er absoluut niets meer. Hopelijk is de race in Barcelona (…) over twee weken interessanter”, beschrijft Bild de race in Bakoe.

Lees ook: Bottas en Hamilton prijzen ‘geweldig’ Mercedes: ‘Beste seizoensstart ooit’

In Spanje stelt Marca de dominantie van Mercedes nog sterker voor. “Mercedes zet de weg naar haar eenvoudigste kampioenschap ooit op onberispelijke wijze voort.” Verder hebben de Spanjaarden aandacht voor landgenoot Carlos Sainz. “Een geweldige Carlos Sainz eindigt als zevende, ondanks dat zijn team hem met zijn strategie benadeelt. Het zijn de eerste zes punten voor de Spanjaard, die voor teamgenoot Lando Norris eindigt.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Volgens The Guardian moet Ferrari dringend stappen zetten, anders kan het de titel vergeten. “Ferrari bracht upgrades naar Azerbeidzjan en verwachtte, dankzij haar snelheid op het rechte stuk, sterk te zijn in Bakoe. Maar zoals zo vaak, vond Mercedes iets extra in de kwalificatie en de race. Met de komst van de Formule 1 naar Europa, waar Mercedes zelf met upgrades zal komen, zijn ze in het voordeel terwijl Ferrari een stap voorwaarts zal moeten zetten.”

Niet Vettel maar Bottas zal Hamiltons uitdager voor de wereldtitel zijn, althans volgens het Franse L’Équipe. “We kunnen er niet langer aan twijfelen dat Bottas uitdager nummer één van Hamilton voor de wereldtitel is.” Sebastian Vettel moet volgens de Franse krant tevreden zijn met zijn podiumplaats. “Wat Sebastian Vettel betreft, (…) had het zelfs erger gekund dan zijn podiumplaats. Hij kon Mercedes nooit bedreigen en teamgenoot Leclerc had zelfs even uitzicht op het podium.”

Lees ook: Vettel zag snelle Verstappen naderen: ‘Tot ik ineens weer van hem weg kon rijden’