Bahrein leverde een incidentrijke race, genoeg om over na te praten dus. We kijken wat de internationale media te zeggen hebben over de tweede GP van het seizoen. Niet geheel onverwacht gaat het bijna uitsluitend over Ferrari, Vettel en Leclerc: gemengde reacties over de eerste, negatieve over de tweede en positieve over de laatste.

Marca heeft het over de prestatie van Leclerc, en hoe hij Vettel’s troon bij Ferrari bestormt. “Sebastian Vettel begint een beetje van zijn aanzien te verliezen, zowel binnen Ferrari als de Formule 1. Juist in Bahrein, een van zijn beste tracks (…) wordt de Duitser bijgehaald door het jonge talent.” Dat toont zich ook in de stand. Op de ranglijst staat Vettel (22 punten) ondertussen vier punten onder Leclerc (26 punten), met het onvermijdelijke gevoel dat de kleine prins de Duitse heerser in gevaar brengt.”

The Guardian haalt aan hoe hard de autosport kant zijn. “Vaak hard, vaak meedogenloos: autosport kan wreed zijn. Dat werd duidelijk voor Ferrari-coureur Charles Leclerc toen alles plots tegenzat tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Lewis Hamilton won dan wel de race, het was Leclerc die de aandacht kreeg in dit fascinerende drama.” Ook Leclerc’s mentale weerbaarheid komt aan bod. “Zat hij nog met het hoofd gebogen voor hij uit zijn wagen stapte, had hij zich er al over gezet zodra hij uit de wagen klom. Zoals de grootste coureurs.”

(tekst loopt door onder foto)

Een teleurgestelde Leclerc in parc fermé. Foto: Motorsport Images

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport blijft positief ondanks de tegenslag bij Ferrari. “De GP van Bahrein, die op het laatste nippertje werd verloren, was niet helemaal negatief: de Monegask is erg sterk en de SF90 is snel.” Toch is er enige bezorgdheid over die SF90. “Als Bahrein al zwaar is op de wagens, is China ook een zware test. Dat is een reden tot bezorgdheid.” Verder looft La Gazetta de snelle integratie van Leclerc. “De kleine prins is allesbehalve klein. Slechts twee races in rood volstonden om een duidelijke combinatie van talent en vastberadenheid op het hoogste niveau te bevestigen.”

De Britse Telegraph ziet Leclerc en niet Vettel als grootste uitdager van Hamilton. “Hamilton verwachtte waarschijnlijk Vettel als grootste uitdager voor zijn zesde wereldtitel. De Brit mag nu zelfs beginnen te denken dat Leclerc die rol opneemt.” Ook Norris’ prestatie krijgt aandacht in de Britse pers. “Op een avond waar Leclerc indruk maakte, deed een ander talent hetzelfde. De Britse tiener Lando Norris reed met een zesde plaats naar zijn eerste punten in de Formule 1. Norris (…) bezorgde McLaren in nog maar zijn tweede optreden haar beste resultaat in meer dan een jaar.”