Nico Rosberg heeft zich vandaag op lange runs en het afstellen van de auto gericht in Abu Dhabi. Ondanks dat hij de dag als twintigste afsloot, is hij dus tevreden.

Want om de rondetijden ging het ’s middags dus niet bij Rosberg. “We hebben ons er vooral op gericht om een goede race pace voor zondag te vinden”, deelt hij mede. “Daarnaast hebben we ook nog aan de afstelling gewerkt en dat ging goed, dus mijn weekend kent een positief begin.”

Rosberg, een zelfverklaard liefhebber van het Yas Marina Circuit, heeft bovendien van alle 67 ronden die hij vandaag reed genoten: “Dit is een namelijk een fantastische baan en ik rij er erg graag.”

In de andere Mercedes deed Schumacher het wat het aantal ronden betreft wat rustiger aan. Wel eindigde hij de dag doordat hij kortere runs deed dus een behoorlijk eind voor Rosberg, op plaats acht, met een rondetijd die bijna vier tellen sneller was.

“Ik ben redelijk tevreden met hoe het vandaag ging”, laat de oudere van de twee Duitsers na de tweede vrije training optekenen. “De auto voelde namelijk goed aan en volgens hebben we vandaag alles eruit gehaald wat erin zat.”

“Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat we al het werk van vandaag de rest van het weekend zo goed mogelijk uitbuiten, zodat we onze puntenscore tijdens dit evenement kunnen opschroeven”, besluit Schumacher.