Mercedes-coureur Nico Rosberg heeft zijn beste jaar in de Formule 1 achter de rug, maar moest het toch afleggen tegen teamgenoot Lewis Hamilton. Rosberg is er nu op gebrand de rollen om te draaien in 2014.

Met twee overwinningen, drie polepositions, 171 punten en een zesde plek in het kampioenschap heeft Nico Rosberg – in ieder geval statistisch gezien – zijn beste jaar in de Formule 1 achter de rug. Desondanks versloeg teamgenoot Hamilton hem in het onderlinge duel, door met 189 punten de vierde plek in het kampioenschap te pakken.

Rosberg – die pas één keer eerder een teamduel heeft verloren, toen hij in zijn debuutjaar 2006 met Mark Webber bij Williams reed – vertelt nu in gesprek met Autosport dat zijn doel voor 2014 is om Hamilton te verslaan: “Ik hoop dat ik dan een regelmatiger, meer constant seizoen kan draaien en er in slaag mijn teamgenoot op punten te verslaan.”

Want aan regelmaat ontbrak het bij hem in 2013, constateert Rosberg terugblikkend. “Ik had een aantal hoogtepunten, maar ook een paar mindere periodes”, geeft de 28-jarige Duitser toe.

“Over het algemeen ben ik dan ook niet gelukkig, maar wel tevreden met mijn jaar”, resumeert de Mercedes-coureur, waarbij hij zich er wél gelukkig mee prijst dat hij het beter heeft gedaan dan in 2012. “Dat was mijn doel en met twee zeges heb ik dat bereikt.”

Behalve hijzelf, moet ook Mercedes als team echter regelmatiger gaan presteren, beklemtoont Rosberg. “Dat is nodig als we het beste team op de grid willen worden, maar ik ben er zeker van dat we het voor elkaar kunnen krijgen”, zo toont hij zich vol vertrouwen. “Dit is immers een sterk team geworden en er hebben zich een aantal goede technische mensen bij ons aangesloten.”

Brawn
Dat laatste mag dan wel waar zijn, maar Mercedes heeft in Ross Brawn – die donderdagochtend bekendmaakte het team te verlaten – ook een belangrijk kopstuk verloren. “Ik vond het geweldig om met Ross te werken”, twittert Rosberg in reactie daarop. “Hij is een geweldige leider en we hebben samen speciale momenten meegemaakt, zoals mijn eerste overwinning en mijn zege in Monaco.”

Rosberg gaat Brawn dus missen, maar twijfelt er niet aan dat het met Paddy Lowe en Toto Wolff als managers ook goed zal gaan. “Het is onze ambitie om in 2014 de toon te zetten en met Paddy en Toto aan het roer gaan we daar vol voor!”