Mercedes-coureur Nico Rosberg hoopt dat er in 2015 gewoon een Duitse Grand Prix op de kalender staat. Volgens de vice-kampioen van 2014 hoort de Formule 1 gewoon een Grand Prix in Duitsland te houden.

De Grote Prijs van Duitsland is niet alleen de thuisrace van Rosberg en zijn team Mercedes, maar is volgens Rosberg ‘net als de Grand Prix van Engeland een fundamenteel onderdeel van het Formule 1-seizoen’, zo verklaart hij in interview met Autosport.

“Voor zo lang als ik me kan herinneren, staat de Duitse Grand Prix al op de kalender. Het is iets historisch. Een race in Duitsland hoort bij het erfgoed van de Formule 1, dus het stelt me teleur dat er nu zoveel onduidelijkheid bestaat over het al dan niet doorgaan van de editie van 2015.”

Met de Nürburgring zo goed als zeker uit de running om de race te houden en de organisatie achter Hockenheim alleen bereid om een race te houden als het verwachte verlies binnen de perken blijft, bevinden de onderhandelingen met Formule 1-exploitant Bernie Ecclestone zich in een impasse.

“Als ze het niet kunnen betalen, kan het niet doorgaan”, sprak Ecclestone vorige week. Volgens Autosport zijn er nog altijd gesprekken gaande, maar is de toekomst van de race onzeker, al claimt Sport Bild dat Mercedes wel eens als reddende engel kan optreden door in de race te investeren.

Ongeacht wie er in de buidel moet tasten, hoopt Rosberg dat er een akkoord komt: “Want er zijn veel Duitse Formule 1-fans en Duitsland is goed vertegenwoordigd in de sport. Qua coureurs zijn Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg en ik er, terwijl we ook een Duits team hebben in Mercedes.”

“Ik hoop dan ook echt dat alles rond komt”, besluit Rosberg, die zijn thuisrace vorig jaar vanaf pole wist te winnen. Mocht er geen akkoord komen tussen de Duitsers en Ecclestone, dan zal er volgens Auto, Motor und Sport niet elders nog een vervangende race gehouden worden.