Lewis Hamilton werkte tijdens de Grand Prix van Japan overuren om zijn achterstand in het kampioenschap goed te maken. Dat maakt teamgenoot en leider in het kampioenschap, Nico Rosberg, vandaag bekend.

Na de zware teleurstelling in Maleisië, waar hij zijn race vroegtijdig moest beëindigen vanwege een opgeblazen motor, reisde Lewis Hamilton af naar Japan met een achterstand van 23 punten in het kampioenschap. Een overwinning was zeer welkom voor de Brit, maar een slechte start zorgde ervoor dat het een onmogelijke opgave werd om Rosberg nog in te halen.

Nico Rosberg vertelt aan Autosport dat hij zijn teamgenoot in een lange tijd niet zo hard heeft zien werken. “Ik kan je vertellen dat hij achter de schermen net zo gefocust is als normaal, vooral na de tegenslag in Maleisië”, aldus Rosberg. “Hij werkte meer uren met de engineers samen dan ik hem in vele maanden heb zien doen, om de kleine verbeteringen in zijn rondetijden te kunnen vinden. Ik heb hem dus ontzettend goed en gefocust zien werken.”

Hamilton kwam tijdens het Grand Prix-weekend meerdere keren in opspraak. Zo bracht hij het overgrote deel van de persconferentie op donderdag door op zijn telefoon, met als gevolg dat hij de nodige kritiek kreeg te verduren. Op zaterdag was hij helemaal klaar met de pers, waardoor hij tijdens een persconferentie van Mercedes aangaf geen interesse te hebben om vragen te beantwoorden en het gebouw verliet.

Nadat hij gevraagd wordt of het gedrag van Hamilton hem motiveerde, verdedigt Rosberg zijn teamgenoot. “Ik heb geen zelfdestructie gezien. De Lewis die ik heb gezien was ontzettend gemotiveerd en gefocust. Trouwens, het draait erom dat ik het beste uit mezelf put, en me niet focus op wat Lewis’ gemoedstoestand is.”

Na de Grand Prix van Japan heeft Rosberg een voorsprong van 33 punten in het kampioenschap. De Duitser heeft al genoeg aan drie tweede plaatsen en één derde plaats om de wereldtitel binnen te halen. De eerstvolgende race wordt gehouden in de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton vorig jaar de wereldtitel wist te winnen.