Het talent van Nico Rosberg lijkt buiten kijf te staan. Hij debuteerde in 2006 bij Williams, en is vanaf 2010 de betere teamgenoot van Michael Schumacher. Toch heeft hij nog nooit een race gewonnen. Hij hoopt dat deze snel komt.

Een probleempje: de Mercedes waarin Rosberg dit jaar rijdt, lijkt niet aan die wens te kunnen voldoen. Volgens de Duitser  zijn er niet een of twee mankementen aan de auto, maar zijn er heel veel kleine probleempjes.

 

“In Valencia, zelfs in de kwalificatie, waren wij gewoon niet snel genoeg”, vertelt Rosberg in een interview met Autosport. “De wagen in zijn algemeen is gewoon te langzaam. Het is niet één onderdeel dat in gebreke blijft: het gaat om een chronisch tekort aan snelheid. Dat begint al in de fabriek.”

Rosberg is echter blij om te zien dat Ross Brawn hard werkt om de boel in Brackley op orde te krijgen. “Hij is continue bezig de faciliteiten, de communicatie, de mensen en alles eromheen te verbeteren”, aldus de coureur uit Wiesbaden. “Het gaat om een proces dat tijd nodig heeft om te slagen.”

Rosberg is, ondanks zijn ervaring, nog redelijk jong. De Duitser is nu 26 en 2011 is zijn zesde Formule 1-seizoen. Zelf vindt hij het wel eens tijd om een race te winnen. Maar of hij Mercedes zolang de tijd geeft om een winnende auto te bouwen?

“Ik voel mij erg op mijn gemak binnen dit team. Er werken veel vakmensen, dus wat dat betreft zit het wel goed. Ik vind het mooi om onderdeel uit te maken van dit project en deze uitdaging. Maar natuurlijk ben ik ook een coureur die graag races wil winnen. Ik wil niet zeggen dat ik ongeduldig word, maar ik hoop dat die eerste zege snel komt. Daarom werk ik nu, zoals altijd, ook zo hard.”

Rosberg heeft er vertrouwen in dat hij zijn eerste Grand Prix in een Mercedes zal winnen. “Absoluut. Voor honderd procent”, meent de voormalig Williams-coureur. “Ik denk dat iedereen daarvan ook te overtuigen is. Kom op: we hebben Mercedes-Benz, Ross Brawn en heel veel andere slimme mensen die samen in een team werken.”

“Het is een feit dat dit team successen zal oogsten. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Er is ook geen reden te vinden om dat niet te denken. De grote vraag blijft echter: wanneer? Momenteel lijkt het erop dat het wat tijd zal kosten, maar Mercedes is heel erg toegewijd.”