Mercedes-rijders Nico Rosberg en Michael Schumacher eindigden vandaag binnen de punten als zesde en zevende. Rosberg rept over een ‘interessante race’, terwijl die van Schumacher ‘redelijk’ was.

Waar het in India nog Schumacher was die voor Rosberg eindigde, was het ditmaal dus de jongere van de twee Duitsers die als eerste over de streep kwam, al leek het er bij de start op alsof Schumacher in het voordeel was.

Rosberg legt uit: “Mijn start was niet zo best omdat ik ineens nergens meer ruimte had nadat mijn poging Felipe Massa te passeren op niets uitliep. Als gevolg daarvan, kwam Michael me voorbij.”

“Daarna hadden we echter een leuk gevecht met elkaar, waarbij ik mijn positie weer terugpakte”, vertelt Rosberg verder, waarna hij aangeeft dat zijn race vanaf dat moment vooral om het managen van de banden draaide: “En dat ging goed”, kan hij nu concluderen.

“Ik kon namelijk wat langer doorgaan op de zachte banden en dat was een goede zaak, want op de hardere banden had ik last van onderstuur.”

“Dat is er ook de reden voor dat ik Massa later in de race niet meer kon passeren”, verklaart Rosberg, die de Braziliaan – die na een spin was teruggezakt – in de slotfase op de hielen zat.

Rosberg kwam zodoende dus als zesde aan de finish en bedankt daarvoor bovenal zijn engineers en monteurs. “De auto was het hele weekend goed en de pitstops verliepen ook geweldig, hetgeen zeker heeft bijgedragen aan dit resultaat.”

Schumacher had in tegenstelling tot Rosberg geen auto die volledig naar zijn wens was. “We zijn er het hele weekend lang niet in geslaagd een perfecte balans te vinden, maar ik denk desondanks dat we er vandaag het maximale hebben uitgehaald”, zegt hij.

“Voor mij was dit dan ook een redelijke race waaraan ik een redelijke hoeveelheid punten heb overgehouden”, vervolgt Schumacher, alvorens hij besluit door toe te lichten waarom hij zijn auto aan het eind van de race aan de kant parkeerde: “Ik had een langzaam leeg loppende bande en moest mijn auto dus wel aan de kant zetten.”