De Grote Prijs van Italië is voor Nico Rosberg op een teleurstelling uitgelopen. De Mercedes-coureur kwam op Monza niet verder dan de eerste bocht.

Rosberg was betrokken bij de startcrash in de Variante Del Rettifilo-chicane en wijst met een beschuldigende vinger naar Vitantonio Liuzzi: “Hij kwam als een torpedo over het gras heen vliegen en botste me uit de race.”

“Het is erg jammer dat het er zo vroeg al op zat, want ik was met een sterke strategie aan de race begonnen en Michael heeft wel laten zien dat onze auto hier goed presteerde”, verwijst hij naar de vijfde plaats van zijn teamgenoot Michael Schumacher.

Teambaas Ross Brawn onderschrijft dat ook Rosberg wel eens wat moois had kunnen laten zien in Italië: “We hadden een spannende strategie voor Nico uitgedacht en ik had graag gezien hoe het voor hem had kunnen uitpakken.”

Volgens Brawn valt Rosberg zijn uitvalbeurt echter niet aan te rekenen. “Als je in de eerste bocht je Waterloo vindt omdat je om een plaatsje strijdt, dan hoort dat bij het racen, maar als je uit de race geramd wordt door een coureur die van de laatste startplaats afkomt, is dat alleen maar heel zuur.”