Mercedes revancheerde zich in China van een teleurstellende seizoensstart. Nico Rosberg reed een poos aan de leiding en finishte als vijfde, terwijl Michael Schumacher als achtste eindigde.

Dat leidt echter niet tot tevreden gezichten bij de Duitsers. Volgens Rosberg had er meer in gezeten. Uiteraard is hij wel blij met de geboekte vooruitgang. “Ik ben natuurlijk teleurgesteld omdat we onze kansen niet hebben gemaximaliseerd”, vertelde hij na afloop. “Het is natuurlijk goed om te zien dat we dit weekend een grote stap voorwaarts hebben gemaakt en daarom zullen we in de komende races goed presteren.”

“Het is een geweldig gevoel als je lange tijd aan de leiding rijdt. We hadden echter wat problemen met ons brandstofverbruik. Het was daardoor lastig om voor een plaats te vechten”, aldus Rosberg. “Een podiumplaats, of zelfs meer dan dat, was vandaag mogelijk. We zullen als team hier van leren en er voor zorgen dat de resultaten de volgende keer wel worden behaald.”

Rosberg startte in China als vierde, en finishte dus als vijfde. Teamgenoot Michael Schumacher had gisteren opnieuw een teleurstellende kwalificatie. Hij startte de Grand Prix in Sjanghai vandaag als veertiende. Na een rondje reed hij echter al negende en daarna liet hij meerdere keren zien het inhalen, en het verdedigen van een plaats, nog niet verleerd te zijn.

“Er was een boel actie voor in een Grand Prix. Heel erg leuk!”, vertelde een enthousiaste Schumacher. “Ik heb mij vanmiddag prima vermaakt en ik ben echt enorm blij dat het harde werk van het team zich heeft uitbetaald. We hebben dit weekend een grote stap voorwaarts gemaakt. Het ging heel goed.”

Er ligt volgens de 42-jarige coureur echter meer in het verschiet. “We gaan nu naar Turkije voor de eerste Europese race van het jaar en wij nemen wat updates mee naar Istanboel waardoor we ons nog meer kunnen verbeteren. Het is goed om Azië met een positief gevoel te verlaten.”