Aan het eind van de late avond in Singapore stond er ‘gewoon’ weer een Mercedes bovenaan de tijdenlijst. De coureur in kwestie, Nico Rosberg, ziet in Red Bull en Ferrari echter reële concurrenten.

De Duitser Nico Rosberg begon zijn weekend in Singapore wat slordig door zijn auto onder de tribune in bocht achttien in de bandenstapels parkeren. Hij wist op eigen kracht terug te hobbelen, waarna zijn crew de auto op tijd weer rijklaar kreeg voor de tweede vrije training.

“Dat was niet ideaal nee”, aldus Rosberg over het bewuste incident. “Gelukkig was de impact minimaal en wist het team de auto eenvoudig weer te repareren.”

In de eerste anderhalf uur trainen kwam Rosberg uiteindelijk niet verder dan de vijfde plaats, maar even later stormde hij in de tweede vrije training naar de snelste tijd: “In de tweede vrije training ging het al stukken beter, al zitten Ferrari en Mercedes een stuk dichterbij dan op de meeste andere circuits.”

Nico Rosberg ziet dat overigens niet als iets negatiefs: “Nee, ik kijk uit naar een gevecht met die jongens, dat kan wel eens heel gaaf gaan worden.”

Rosberg rondt zijn terugblik op de vrije trainingen af met de conclusie dat de start van het weekend ‘in ieder geval beduidend beter was dan die van vorig jaar’.