Mercedes heeft nog niet laten zien waartoe de W07 echt in staat is. Dat is de duidelijke boodschap van Nico Rosberg na drie dagen testen.

“Qua rondetijd heeft zich nog geen realistisch beeld gevormd van waar we staan”, benadrukt Rosberg, nadat Ferrari’s Sebastian Vettel en Force India’s Nico Hülkenberg de tijdenlijsten de afgelopen dagen aanvoerden.

“We hebben nog niet laten zien wat we echt in onze mars hebben. We houden ons nog in, want onze auto is echt wel snel”, vertelt Rosberg, die echter toch ook de concurrentie niet uitvlakt: “Onze rivalen lijken ook rap te zijn. Hoe snel we in verhouding tot de rest zijn, is dus niet te zeggen, maar we staan er met het nodige zelfvertrouwen in.”

Dat het bij Mercedes nog niet om rondetijden gaat, blijkt ook wel uit het feit dat het Duits-Engelse team voor de eerste vier testdagen alleen medium-banden heeft besteld bij bandenleverancier Pirelli. Andere teams hebben daarentegen al op de zachtere softssupersofts en ultrazachte banden gereden.

Waar Mercedes in de tijdentabellen in de subtop vertoeft, daar staat het fier bovenaan wat betreft het aantal afgelegde ronden. Over de eerste drie dagen gingen Rosberg en Lewis Hamilton het Circuit de Barcelona-Catalunya 490 keer rond, wat gelijk staat aan (afgerond) 2281 kilometer, of meer dan zeven volledige raceafstanden.

“Op het moment gaat het om kilometers maken”, zegt Rosberg. “We moeten de auto wat dat betreft tot de limiet pushen, zodat we alle kleine problemen kunnen vinden. Tot op heden is er echter niks stuk gegaan, dus we moeten ronden blijven afleggen om de zwakke punten te vinden.”

Mercedes maakt zelfs zoveel kilometers dat het heeft besloten haar coureurs deze week geen hele dagen meer te laten testen, maar ze per dagdeel laat afwisselen om overbelasting te voorkomen. De titelverdediger test daarnaast al enkele nieuwe onderdelen. Donderdag wordt vermoedelijk een nieuwe neus voor de W07 uitgeprobeerd.