*

Rosberg: ‘Verstappen is awesome, maar met Red Bull wordt hij geen kampioen’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 maart 2018 13:42

Rosberg: ‘Verstappen is awesome, maar met Red Bull wordt hij geen kampioen’
Sutton Images

Nico Rosberg denkt dat Max Verstappen ‘enorm goed’ voor de Formule 1 is. “Als hij uitvalt, weet je dat de rest van de race een stukje saaier is.” Wat hij alleen niet snapt, is dat Verstappen eind 2017 heeft bijgetekend bij Red Bull.

Awesome, zo noemt de wereldkampioen van 2016 die inmiddels geen Formule 1 meer rijdt, zijn voormalige rivaal in interview met F1 Racing. “Hij is enorm goed voor de sport”, zegt de Duitser over de Nederlander. “Als Max uit de race crasht, ben zelfs ik teleurgesteld, want je weet dan dat de rest van de wedstrijd een stukje saaier is. Van Max weet je namelijk dat hij er altijd voor gaat en naar kansen zoekt.”

Als voorbeeld wijst Rosberg op Verstappens inhaalactie op Kimi Räikkönen in Austin, vorig jaar. Verstappen kreeg er na het vallen van de vlag een tijdstraf voor omdat hij met alle vier zijn wielen buiten de baan was gekomen, maar: “Geen enkele andere coureur zou er zelfs maar aan hebben gedacht die move te maken – laat staan dat hij hem succesvol had kunnen uitvoeren.”

Verstappen voor Rosberg in Abu Dhabi, 2016, waar Rosberg zijn titel pakte. De Duitser passeerde ‘crazy Max’ later – een beslissende actie, maar het moest uit z’n tenen komen.

Een andere actie van Verstappen die Rosberg dan weer niet begrijpt, is zijn bijtekenen bij Red Bull – met Verstappens contractverlenging tot en met 2020 die eind vorig jaar tijdens hetzelfde raceweekend in Austin bekend werd gemaakt. “Dat was een vreemde beslissing, want de Red Bull is niet de beste auto, maar de twee teams met de beste bolides rolden wel de rode loper voor hem uit.”

“Als je alleen maar wil winnen, is het dus gek.” Volgens Rosberg had Verstappen alle troeven in handen. “Ik weet dus niet wat hem heeft overgehaald zich zo snel langer aan Red Bull te verbinden. Ik zie hem daar geen wereldkampioen worden”, zegt Rosberg, die Mercedes en Ferrari dus hoger inschat. “Mercedes is echt een grootmacht en Ferrari ook.”

Rosberg verwacht ook dat Mercedes dit jaar weer kampioen wordt. Het team is volgens hem alleen maar sterker geworden. De titel zal dan naar zijn oude aartsrivaal Lewis Hamilton gaan, denkt Rosberg. Volgens de man die hem in 2016 versloeg is Hamiltons grootste – misschien wel enige – zwakte dat hij soms off-weekends heeft, al counterde Hamilton dat regelmaat hem in 2017 juist aan de titel heeft geholpen.

Het ging niet altijd goed tussen Rosberg en Verstappen: in Duitsland dwong hij de Nederlander van de baan. Het leverde Rosberg een tijdstraf op.

Gerelateerd