Nico Rosberg voelt geen extra druk om zondag op Spa te winnen, nu zijn Mercedes-teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton door een gridstraf uit het achterveld moet starten.

Door het wisselen van verschillende motoronderdelen, terwijl hij al aan het maximaal aantal te gebruiken componenten zat, wacht Lewis Hamilton een gridstraf voor zondag.

Door de terugtelling van straffen voor andere coureurs – waaronder in ieder geval Marcus Ericsson en Fernando Alonso – is het nog afwachten op welke plek Hamilton komt, maar het zal in ieder geval achteraan zijn.

Formula One World Championship 2016, Round 13, Belgian Grand Prix, Francorchamps, Belgium, Friday 26 August 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid.

Rosberg was vrijdag op Spa het snelst in VT1. In de tweede training was hij zesde.

Voor Nico Rosberg lijkt zondag dus een uitgelezen kans om iets van zijn negentien WK-punten achterstand op Hamilton in te lopen. Extra druk om te winnen voelt hij echter niet: “Voor mij verandert het op dat vlak niets.”

“Ik wil sowieso graag het beste uit dit weekend halen en de race winnen. Ik weet natuurlijk dat Lewis pech heeft met zijn straf en dat maakt het makkelijker voor mij, want hij is mijn grootste rivaal.”

“Dat gezegd hebbende, wordt het nog altijd uitdagend genoeg”, weet Rosberg. “Vier weken geleden finishte ik bijvoorbeeld achter de beide Red Bulls, terwijl je Lewis natuurlijk ook nooit mag uitvlakken.”

“Er is geen reden waarom hij niet goed naar voren zou kunnen komen. Je kunt hier immers goed inhalen, terwijl een safety car op precies het juiste moment natuurlijk ook kan helpen. Ik moet de rest dus eerst gewoon nog verslaan.”