Mercedes eindigde in beide sessie op de eerste en tweede plaats, maar snelste man Nico Rosberg ziet een groot gevaar in Red Bull, dat met name in de lange runs sterk voor de dag kwam.

“Het was een kwestie van in het goede ritme komen vandaag”, zegt Rosberg. “Aan het begin van de dag had ik veel onderstuur en moesten we de afstelling aanpassen om een betere balans te vinden.”

Zoals gebruikelijk waren de banden een belangrijk aandachtspunt tijdens de eerste trainingsdag. “De mediums leken minder sterk ten opzichte van de harde banden dan in Maleisië het geval was”, constateert Rosberg.

“Op de zachte banden waren we daarentegen sterk over een snelle ronde. Dat maakte het een leuk ritje. Het lijkt erop dat we voor liggen op Ferrari, maar het valt te bezien waar we staan ten opzichte van de Red Bulls.

Lewis Hamilton moest in beide trainingen zijn teamgenoot voor zich dulden, wel verkleinde hij het gat van twee tienden ’s ochtends tot zeven honderdsten aan het eind van de dag. Hij spreekt van een zeer goede dag:

“We hadden geen problemen, dus dat is geweldig. We hebben veel ronden kunnen rijden. Er is nog wel wat werk te doen om meer snelheid uit de auto te halen. Maar dat is een voortdurend proces. Ik kan niet wachten om morgen verder te gaan.”