Nico Rosberg ziet de herstart van het Formule 1-seizoen als een nieuw begin, vanaf nul: “Wat tot op heden is gebeurd, behoort nu tot het verleden.”

“Ik zie het dus als weer beginnen met een schone lei”, vervolgt Mercedes-coureur Nico Rosberg, die in de eerste seizoenshelft, na een geweldige start, een grote voorsprong in het WK zag verdwijnen in de laatste races voor de zomerstop.

Rosbergs teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton draaide een achterstand van 43 punten om in een voorsprong van negentien punten, mede door vier zeges in de laatste vier races. Rosberg was dus wel aan de zomerstop toe en heeft daar van genoten: “Ik heb de tijd gebruikt om de batterijen weer op te laden.”

“Nu kan ik vooral niet wachten om weer in de auto te stappen, gas te geven en het maximale uit de volgende races te halen. België is daarbij een geweldige plek voor de herstart van het seizoen.”

“Het is een geweldig circuit met een mooie, bijzondere geschiedenis. Ik zou mijn naam graag aan de lijst met winnaars toevoegen. Ik voel me sterk en weet dat ik de beste auto heb, dus ik heb er enorm veel zin in om weer te racen.”

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Sunday 31 July 2016 - Race winner Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 celebrates with the team.

Hamilton had na de laatste vier races reden tot juichen.

Lewis Hamilton
Na zijn sterke reeks aan het eind van de eerste seizoenshelft, heeft ook Hamilton zin in de tweede. “Het eerste deel van het jaar bestond voor mij uit veel ups and downs en die zullen er ook in de tweede seizoenshelft zijn, maar ik ben heel blij met hoe ik er voor sta en ben vol vertrouwen door hoe het team en ik het tot op heden hebben gedaan.”

“Ik heb een paar leuke weken gehad van de zomer en voel me fris en vol energie. Hopelijk geldt dat ook voor het team en zijn we weer klaar voor de strijd.”

Hamilton won vorig jaar voor op Spa en is – na een succesvolle sportzomer voor Groot-Brittannië – van zins de Britse vlag weer op het erepodium te laten wapperen.