Nico Rosberg weet nog niet hoe hij de seizoensfinale in Abu Dhabi gaat benaderen. De Mercedes-coureur gaat als kampioenschapsleider met goede kansen de laatste race in.

Rosbergs teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton is de enige andere coureur die nog kans maakt op de titel, maar kijkt tegen een achterstand van twaalf punten op de Duitser aan. Hamilton, die de laatste drie Grands Prix heeft gewonnen, gaat in Abu Dhabi voor de zege, zo heeft hij al verklaard. Zelfs als de Brit wint, heeft Rosberg aan een tweede of derde plek echter genoeg om kampioen te worden.

Doorgaans geeft Rosberg voor aanvang van een raceweekend te verstaan zich uitsluitend op het weekend an sich te concentreren en op de overwinning te mikken, maar in Abu Dhabi hoeft hij zelfs met de titel nog op het spel niet eens per se te winnen.

Gevraagd door Autosport met voor insteek hij naar Abu Dhabi gaat, antwoordt Rosberg als volgt: “Ik weet nog niet hoe ik de laatste race ga benaderen. Dat laat ik op de donderdag voor het weekend in Abu Dhabi wel weten. Dan heb ik namelijk de tijd gehad er over na te denken”, zegt Rosberg, die hoe dan ook niet op een makkelijk weekend rekent: “Zoiets bestaat niet in de Formule 1. Het zal zoals altijd een lastig en uitdagend weekend worden.”

Rosbergs filosofie alles race-voor-race te bekijken en zich puur op het weekend zelf concentreren, heeft hem dit seizoen al negen overwinningen en acht polepositions opgeleverd. “Het is een aanpak die goed werkt voor mij, dus waarom zou ik deze veranderen?”, liet Rosberg recentelijk nog optekenen. Direct na de race in Brazilië verklaarde hij nog wel ‘natuurlijk te willen winnen’ in Abu Dhabi.